hi!
czy niemoglby ktos napisac petycji w sprawie tej lecytyny zeby sojowa miala inne oznaczenie niz ta ze zwierzat?napewno wegetarianie w calej europie by sie ucieszyli.uwazam ze gdyby to parlament europejski czy kto tam moze zmienil bylo by o wiele latwiej nam.bo chodz staram sie byc weganinem to jednak jem produkty z lecytyna sojowa bo to cholerstwo jest wszedzie
W Anglii nie dość, że sa oznaczenia dla wegetarian i wegan (bardziej wegetarian) oraz wszystko (calutki) skład jest rozpisywany 🙂
A u nas co? Chała 🙁
Petycja mogłaby bycdobrym rozwiązanie, tylko gdzie ją wysłać?
The Earth is our Mother, we must take care of her. The Earth is our Mother, she will take care of us.
Świetny pomysł z tą petycją 😉 Rozejrzałam się po necie i z tego co wyczytałam to w Polsce możnaby było napisać do Rady ds Monitoringu Żywności i Żywienia. Bo jeśli chodzi o Europę to nie mam pojęcia, zresztą podejrzewam, że w innych państwach informacje na opakowaniach są dokładniejsze i nie trzeba prosić i pisać petycji, żeby wiedzieć co się kupuje i je, bo to podstawowe prawo każdego konsumenta...moim zdaniem..no, ale cóż..
Praca
Proszę Zaloguj Się lub Rejestracja