Policjanci zatrzymali trzech młodych chłopców, którzy podpalili i zakatowali szczeniaka. Film z nagraniem tego zdarzenia przekazali policji dziennikarze z Radia Lublin.
Przesłuchiwani do późnych godzin wieczornych młodzi mieszkańcy gminy Bełżyce przyznali policjantom, że to faktycznie oni są odpowiedzialni za zabicie szczeniaka rasy Husky.
Do tragicznego zdarzenia doszło pod koniec maja br. w Motyczu. Błąkającego się psa zauważył 11-latek, który przyprowadził go do starszego o 5 lat brata i ich 15-letniego kolegi. Wspólnie postanowili sprawdzić, czy pies potrafi pływać. Kiedy wrzucili go do wody, dłuższą chwilę obserwowali jak szczeniak radzi sobie, usiłując wydostać się z wody. Znudzony zabawą 15-latek postanowił podpalić psa. Wysłał najmłodszego chłopca po denaturat, podpalił szczeniaka i kazał obu braciom filmować płonącego psa telefonami komórkowymi. Na koniec złapał go za kończyny i kilkakrotnie podrzucił w powietrze, nasłuchując czy podczas upadku daje jeszcze oznaki życia. Wszyscy sprawcy przyznali się do tego co zrobili. Nie potrafili wytłumaczyć swego zachowania. Ich rodzice, obecni podczas przesłuchania, stwierdzili że nigdy wcześniej ich dzieci nie zrobiły niczego podobnego.
Prokurator nie zdecydował wczoraj o zatrzymaniu i osadzeniu w Izbie Dziecka trójki nieletnich. Wszyscy zostali zwolnieni.
A gdzie w tym czasie byli ich rodzice??
I skad przyszedł im do głowy w ogóle taki pomysł??
kryminalna18
Ich dzieci nie robiły niczego podobnego... Hmmm bo rodzice nie znają często swoich dzieci, nie mają o nich pojęcia. Totalna porażka wychowawcza.
Istnieje jeszcze możliwość, że rodzice twierdzą, że zwierzęta nie mają rozumu i nic nie odczuwają? To skąd dzieci mają wiedzieć,że pies może cierpieć tak jak człowiek? Wyobraźcie sobie, że ojciec leje matkę gdy wraca wieczorem pijany? Powodów może być tak naprawdę setki.
Moim zdaniem to wina rodziców. Wszelkie zachowania dzieci są wyniesione z domu. Ja mając 5 lat zabiłam małe jaskółki. Bo mi nikt nie powiedział, że mogę im zrobić krzywdę. Po latach sama się uświadomiłam. Od morderstwa do wegetarianizmu... Tylko, że ja miałam 5 lat. Boję się, iż z tych dzieciaków mogą wyrosnąć kryminaliści. W szczególności gdy nie poniosą KARY!!!!
Czasem trzeba skoczyć z mostu zanim rozwiną się skrzydła.
Już nie mówię że tym dzieciom chętnie zrobiłbym to samo co one temu psu, ale zrobiłbym to samo temu prokuratorowi
Prokurator nie zdecydował wczoraj o zatrzymaniu i osadzeniu w Izbie Dziecka trójki nieletnich. Wszyscy zostali zwolnieni.
również zgadzam się, że to wina rodziców, wszechobecna znieczulica i brak poszanowania dla wszystkiego, "bo przecież nasze dzieci są takie dobre, nigdy nie było z nimi problemów", rzygać mi się chce jak słyszę takie gadki
Jakie to dzieci? W wieku 15, 16 lat człowiek jest już w pełni świadomy siebie i odpowiedzialny za swoje czyny. Dobrze wiedzieli, co robili 😡
Dokładnie.
Co za bachory :/
I wg mnie nie usprawiedliwi tego nawet to że ojciec bił matke, że była przemoc w rodzinie, że pochodzą z patologicznej rodziny.
Przecież ten 11 latek już powinien wiedzieć że zwierze też czuje i nie można takiego czegoś robić! To jest chore.
Tak bez powodu zabili małego psa, i to w taki sposób! I jeszcze to nakręcili :/
A Ci rodzice tez durni są. Boże... co się na tym świecie wyrabia O___O
[edytowane 6/7/2008 przez Koniara]
Czy wykonując wyrok na mordercy nie popadamy w błąd, jak dziecko, co bije krzesło, o które się uderzyło?
Widziałam ten materiał w telewizji. Pokazywali fragment tego filmiku nakręconego przez gówniarzy. Ciągle mam przed oczami widok próbującego uciekać szczeniaka 🙁 i ten jego przeraźliwy pisk! Skąd się biorą tacy ludzie? Czy oni nie mają w sobie żadnych uczuć? I w dodatku zwolnili ich do domu. A za jakiś czas może te "dzieci" podpalą koleżankę, bo będą ciekawe jak długo pali się człowiek?! Bestie!!!
wiadomo czy dali im chociaz kuratora czy nadroz psychologa albo cos takiego 😮 ?
Czytałam wczoraj o tym też w fakcie,
mają mieć dozór kuratora, ale co to da?
Głupi jest ten kraj. ;/
Czy wykonując wyrok na mordercy nie popadamy w błąd, jak dziecko, co bije krzesło, o które się uderzyło?
Praca
Proszę Zaloguj Się lub Rejestracja