Szukałam dzisiaj czegoś na ten temat w internecie i się natknęłam na ten wątek:
http://www.insomnia.pl/Dzie%C5%84_bez_mi%C4%99sa-t634448.html
Strasznie mi się przykro zrobiło...ludzka głupota nie zna granic jednak. Nie mówiąc już o poziomie wypowiedzi i braku logicznego myślenia. "Gdyby zwierzeta nie byly do jedzenia to nie bylyby z miesa". A wracając do samej idei dnia bez mięsa to całkowicie popieram 🙂 Mimo to, że większość osób pewnie nie zwraca na to uwagi, to ważne, że o tym się mówi i ludzie mają okazję zobaczyć, że można żyć inaczej.
Ktoś napisał coś takiego:
"JW na 200%%%%% (***ać wegetarian na 200%)
gdyby tak do mnie zaczęła *******ić to zrobił bym kilka pompek coby mięśnie na większe wyglądały ubrał rękawice wziął siekierę do ręki złapał jakiś drób albo królika (coś żywego) zabił na jej oczach i zjadł surowe"
Brak słów
Przykre jest to, że wczoraj w tv nawet żadnej wzmianki o tym nie usłyszałam. Dziś za samego rana jak weszłam na stronę na której mam poczte od razu wyskoczyło mi wilekimi literami napisane że jutro (22 marca) jest Światowy Dzień Wody i w ramach tego gwiazdy promują idee niemarnotrawienia wody. Także jak widać obchodzi się dzień bez papierosa, dzień bez samochody, dzień bez marnowania wody, ale już o dniu bez mięsa nikt nie pomysli? Bo i po co? Przecież to byłoby niewygodne dla wielkiego przemysłu mięsnego, który trzyma tą całą koniunkturę w pionie 😡
[edytowane 21/3/2010 przez greene]
Tak samo jak mamy dzień bez samochodu. Ile ludzi wskakuje wtedy na rower? Kiedyś była ogłoszona godzina gdzie wszyscy mieli zgasić światła. O dziwo zrobiło mi się ciemniej na ulicy aczkolwiek rodzice się tym nie przejeli zbytnio i włączyli światło w salonie, przedpokoju, łazience + telewizor, radio etc. Czasem to się zastanawiam w kogo ja się wrodziłam 😛 siedziałam po ciemku w swoim pokoju...
W zasadzie nie mam nic nowego do napisania.
he adamrozew ja ostatnio też na to choruję 😉
Osobiście to przegapiłem i dzień bez mięsa (chociaż oczywiście mimowolnie go obchodziłem) i dzień bez wody (jeśli liczyć, że się wtedy nie kąpałem to też go obchodziłem). Anyway przydałby się jakiś porządny kalendarz z zaznaczonymi tymi wszystkimi "świętami" bo człowiek zwyczajnie tego nie ogarnia hhehe
stay classy...
Nas ten dzień dzień nie dotyczy - w tym sensie, że nie jemy mięsa cały rok. Dotyczy to znacznej większości forumowiczów. 🙂
Cześć Wam, od jakiegoś czasu, ..od czasu do czasu, zaglądam na wegetarianie.pl
nawet nie wiem dlaczego akurat teraz zdecydowałam się napisać,
ale piszę 😉
Wiem, że klub gaja 22 maja obchodził dzień bez mięsa w związku z Dniem Praw Zwierząt
http://www.klubgaja.pl/projekty/pomagamy_zwierzetom/ , i to też z wiązku z raportem dotyczącym wpływu "jedzenia mięsa" na klimat http://www.klubgaja.pl/projekty/pomagamy_zwierzetom/, Idea takiego dnia myślę , że słuszna mniejmy nadzieję że będzie o tym głośno
Chociaż już się boję tego wywoływanego z lasu Dnia z mięsem 😉
a to że większość forumowiczów mięso je, to ciekawe stwierdzenie?
i czy tak faktycznie jest? :hallucine:
[edytowane 4/6/2010 przez morfologija]
myślę sobie, że ta zima w końcu musi minąć...;)
Praca
Proszę Zaloguj Się lub Rejestracja