Podziel się!Share on Facebook0Pin on Pinterest0Tweet about this on TwitterShare on Google+0Print this pageEmail this to someone

anemia  

Strona 2 / 2 Wstecz
  RSS

Wege-Aneta
forumowy expert
Dołączył: 18 lat  temu
Posty: 1084
24/02/2007 11:16 pm  

no chyba ze tak... po prostu przeczytalam w poscie i polecala dziewczyna czekolad eot sie zdziwilam.. 😮 dla mnie to puste kalorie...


OdpowiedzCytat
Maze
 Maze
stały bywalec
Dołączył: 18 lat  temu
Posty: 592
25/02/2007 12:56 am  

o, czekolada (a ścislej kakao) ma mnóstwo magnezu. lecytyny ani mlecznych wstawek nie zawieraja niektóre kuwertury, bywaja w sklepach za zdrowa zywnoscia


OdpowiedzCytat
Wege-Aneta
forumowy expert
Dołączył: 18 lat  temu
Posty: 1084
25/02/2007 5:46 pm  

ale czekolada po obrobce termiczej raczej traci tewlasciwosci lecznicze.. ktore poiwnn a niby posiadac.


OdpowiedzCytat
Wiejka
stały bywalec
Dołączył: 18 lat  temu
Posty: 808
06/03/2007 10:07 pm  

A ostatnio moja mama sobie badania zrobila.....i dzisiaj wyniki dostała....i co się okazało..ona..., która je mięso, ma anemie!!A ja..:D...Wszystko ok..:D...tylko, ze ma niskie ciśnienie..i trzeba sie zabrać za leczenie jej..:P...

Jak, więc widać, nikt się teraz do mnie nie przyczepi..:D

Życie nie jest ani lepsze ani gorsze od naszych marzeń...Jest po prostu inne..


OdpowiedzCytat
Albi
 Albi
forumowicz
Dołączył: 19 lat  temu
Posty: 43
05/04/2007 10:02 pm  

Ktoś tu wspomniał o soku z pokrzywy... gdzie można taki specyfik kupić? a może samemu się go robi?

[url= http://gotowanie.net.pl]przepisy[/url] :: Konsultantka Oriflame - Szczecin::


OdpowiedzCytat
Lily
 Lily
Famed Member
Dołączył: 19 lat  temu
Posty: 4163
06/04/2007 12:16 am  

Robi się samemu ze świeżych, własnoręcznie zebranych pokrzyw. Niedługo sezon się zaczyna. Ja robiłam w sokowirówce, ale ponoć lepiej zmielić blenderem i przecedzić.

http://szydelkoikoraliki.blogspot.com


OdpowiedzCytat
Wiejka
stały bywalec
Dołączył: 18 lat  temu
Posty: 808
06/04/2007 12:58 am  

A w jakimś zielarskim nie ma czegoś z pokrzywy..??

Życie nie jest ani lepsze ani gorsze od naszych marzeń...Jest po prostu inne..


OdpowiedzCytat
katrinko
stały bywalec
Dołączył: 19 lat  temu
Posty: 606
06/04/2007 3:55 am  

W zielarskich albo aptekach powinien być dostepny.


OdpowiedzCytat
Lily
 Lily
Famed Member
Dołączył: 19 lat  temu
Posty: 4163
06/04/2007 4:15 am  

Głównie suszona, ponoć też dobra 🙂 A sok chyba na alkoholu, ale nie wiem na pewno.

http://szydelkoikoraliki.blogspot.com


OdpowiedzCytat
melanrz
bywalec
Dołączył: 17 lat  temu
Posty: 170
06/04/2007 4:18 am  

na alkoholu?? :D:D:D:D mniiiaaam;)
Nie no żart;)

________________________

Gdyby ściany rzeźni były ze szkła, nikt nie jadłby mięsa...


OdpowiedzCytat
visel
bywalec
Dołączył: 17 lat  temu
Posty: 336
20/04/2007 11:19 pm  

soki owocowe-warzywne z dodatkiem pokrzywy(np.jablko,burak,pokrzywa).sok z aronii tez bedzie dobry.no i witamina b12
ze szpinakiem to sciema-nie ma tak duzo zelaza jak sie uwaza co nie znaczy ze trzeba go wyeliminowac z diety


OdpowiedzCytat
kamma
stały bywalec
Dołączył: 18 lat  temu
Posty: 669
21/04/2007 12:08 am  

"Ściema" ze szpinakiem polega na tym, że ktoś kiedyś, licząc zawartość żelaza w szpinaku, przypadkiem dopisał jedno zero i wyszła naprawdę duża liczba. Tymczasem prawda jest taka, że szpinak zawiera dużo żelaza, ale nie tak dużo, jak się pod wpływem tych błędnych danych uważało. Zawiera normalną ilość - porównywalną (procentowo) do buraków, korzenia pietruszki czy pokrzywy.

Należy pamiętać także o innych składnikach odżywczych odgrywających ogromną rolę w procesach krwiotwórczych: kwas foliowy, witamina B12, miedź, kobalt.

podskoczyć i nie trafić w ziemię


OdpowiedzCytat
Lily
 Lily
Famed Member
Dołączył: 19 lat  temu
Posty: 4163
21/04/2007 1:23 am  

Szpinak może i ma dużo żelaza, ale ze względu na obecność szczawianów jest ono b. słabo przyswajalne.

http://szydelkoikoraliki.blogspot.com


OdpowiedzCytat
Strona 2 / 2 Wstecz
  
Praca