Ja sobie wreszcie zrobiłam badania. Po dwóch latach wege. I jestem z nich dumna 🙂 Najpierw mi je odczytano:
- Tu dobrze, dobrze, dobrze, żelazo... no dobrze... chociaż... jednak trochę za wysokie. Brałaś żelazo?
- Nie 😀
Banana miałam cały dzień, a przy tacie niemalże tańczyłam, że wygrałam 😎
jestem lewakiem.
Moj chlopak chcial oddac krew na co dowiedzial sie, ze... ma jej za malo. On, miesozerca. Rozmawiajac ze mna musialam go dlugo przekonywac, ze moje wyniki sa dobre, ze krwi mi nie brakuje- w przeciwienstwie do niego:) Ale widzialam, ze ta wiadomosc zapunktowala:) Kolejny plus dla wege w jego oczach:D
Usmiechaj sie, kiedy tylko mozesz. To najlepsze lekarstwo na wszystko:)
herbata i kawa powodują wypłukiwanie z krwi żelaza oraz magnezu. Herbata pita po posiłku utrudnia jego przyswajanie przez organizm. Lepiej odczekać półtora, dwie godzinki..
To co polecacie pić do posiłków? Poza wodą.
Ilekroć zwalczałem pokusę było to piękne, ale kiedy pokusie ulegałem, było po stokroć piękniejsze
Jak kiedyś kupowałam zioła to zielarz powiedział mi , że ziół nie powinno się pić po posiłku tylko jakis czas po nim....A może herbaty owocowe? Póki co zostaje przy zwykłej, innej nie mam w domu 😉
Ilekroć zwalczałem pokusę było to piękne, ale kiedy pokusie ulegałem, było po stokroć piękniejsze
Ja jutro wybieram się na badanie krwi.Moja mama załatwiłam mi je , ze względu na wegetarianizm.
Boję się , tylko o wyniki.Co prawda rewelacyjnie nie jest ,jak mi krew pobierają,ale znoszę to.
Pewnie brakuje mi żelaza.Nic poza tym ,bo od dawna nie choruję i czuje się świetnie 🙂
Pozdrawiam i życzę wszystkim zdrowia 😉
[edytowane 26/8/2009 przez .Cherry.]
Łzy są kroplami duszy.
Ja poszłam kiedyś z mamą i ona nagadała, że ja mięsa nie jem, nabiału nie jem, facet się najpierw wkurzył na mnie, zaczął gadać, że będę miała problemy, że to, że tamto, ale jak dostałam wyniki, to sam wszystko jest w porządku. Ogólnie lekarz w porządku i szkoda, że już muszę od niego odchodzić. Jak miałam zapalenie gardła, to sam się pytał, czy chcę leki ziołowe, tłumaczył, że to takie najbardziej naturalne z tych aptecznych, wszystko dokładnie objaśniał. Niektórzy lekarze są naprawdę spoko. Nie unikajcie badań
"You've got to dance little liar"
Praca
Proszę Zaloguj Się lub Rejestracja