Podziel się!Share on Facebook0Pin on Pinterest0Tweet about this on TwitterShare on Google+0Print this pageEmail this to someone

Co dziś na obiad?  

Strona 243 / 280 Wstecz Następny
  RSS

Fatty
weteran forum
Dołączył: 16 lat  temu
Posty: 2286
18/02/2012 6:37 pm  

Szybkie coś- ugotowane kotlety sojowe, poświartowane wrzuciłam aby sobie poskwierczały na oleju z cebulką, solidnie doprawiłam i zalałam pomidorami z puszki. Zjadliwe 😀

Białowieska się Puszcza.


OdpowiedzCytat
sunflower_ren
bywalec
Dołączył: 12 lat  temu
Posty: 382
21/02/2012 3:21 pm  

w ostatnich dniach:
-ryż z włoszczyzną, groszkiem i pieczarkami
-pizza na mieście 😉
-kapusta z ciecierzycą i pomidorami
-fasolka po bretońsku
a w najbliższych planach zapiekanka z pęczaku z pieczarkami, brukselka pieczona z musztrdą, łazanki z kapustą i pieczarkami


OdpowiedzCytat
Vegeta169
bywalec
Dołączył: 11 lat  temu
Posty: 227
21/02/2012 10:18 pm  

Fasola po kijowsku (najlepsze kotlety jakie w swoim życiu zrobiłam;) ) i warzywa gotowane na parze.


OdpowiedzCytat
sunflower_ren
bywalec
Dołączył: 12 lat  temu
Posty: 382
27/02/2012 11:58 am  

por z orzechami włoskimi do kaszy
canelloni z farszem warzywnym (marchewka, pietruszka, konc pom) i sosem pomidorowym
kluski śląskie z sosem pomidorowym


OdpowiedzCytat
Rubina
początkujący
Dołączył: 11 lat  temu
Posty: 19
02/03/2012 4:56 pm  

Moja mama robi dziś dla nas obu wege gołąbki (kapusta, pieczarki, papryka, cebula, ryż) do tego ziemniaki i sos pomidorowy 🙂


OdpowiedzCytat
motylek8725
bywalec
Dołączył: 14 lat  temu
Posty: 295
02/03/2012 6:50 pm  

A ja dziś miałam pierogi ruskie :red:
I o dziwo wczoraj wreszcie przełknęłam jogurt naturalny, chyba mocno się zaparłam, że prawie smaku nie czułam 😀 Albo tak szybko go połknęłam :rotfl:


OdpowiedzCytat
eRZet
weteran forum
Dołączył: 12 lat  temu
Posty: 1839
03/03/2012 6:37 pm  

Gods have spoken... and the words they have said... fried broccoli is so good... you'll drop dead!

[img] ?noCache=1330788759[/img]

We will commense in the traditional Blessing
While headbanging upon our food...

Bless these Pakoras, Spinach and Dal
With ever expanding consciousness
That seeps into our deepest being
May we recognize the delicious decadance
That vegan food can be!

[url] http://www.youtube.com/watch?v=wxKtBDKasgM[/url]

\\m/

[edytowane 7/3/2012 od eRZet]

Strefa rokendrola wolna od Angola, środa/czwartek godzina 0.00 w radiowej Trójce


OdpowiedzCytat
Nela89
bywalec
Dołączył: 15 lat  temu
Posty: 374
04/03/2012 3:02 am  

Rewelacyjna zapiekanka, którą jadłam w Sylwestra - wersja dla mnie była bez mięsa - tak sobie wychowałam znajomych. ;))

W naczyniu żaroodporym na spodzie ugotowany wcześniej makaron (obojętnie jaki, byle nie "nitki"), na to żółty ser, szpinak, pieczarki, szpinak, feta, szpinak i żółty ser. Do szpinaku dużo soli, pieprzu i czosnku, pieczarki też najpierw z solą i pieprzem przyduszam. Nie mogłam się przekonać do szpinaku całe życie, a od Sylwestra jadłam już kilka razy z własnej woli. :)) Myślę, że sekret tkwi w dużej ilości czosnku. Smacznego!

Pochwała jest pożyteczniejsza od kary. Plaut


OdpowiedzCytat
sunflower_ren
bywalec
Dołączył: 12 lat  temu
Posty: 382
04/03/2012 11:59 am  

ostatnio marchewka duszona z pestkami dyni+kasza
ryż z cebulą i pieczarkami, ciecierzyca z brokułami
makaron z pieczarkami i marchewką
kapusta czerwona duszona+kasza gryczana z selerem
soczewica zielona z włoszczyzną i kapustą kiszoną


OdpowiedzCytat
Nibeneth
forumowicz
Dołączył: 12 lat  temu
Posty: 44
06/03/2012 6:25 pm  

Dzisiejszy obiad był "nawinie" czyli co się nawinie to wrzucimy do gara :P.

A więc ugotowałam mieszankę warzyw na parze tj kalafior, kukurydza, groszek, fasolka szparagowa, marchewka, cukinia. Gdy warzywa się gotowały, gotowałam obok brązowy ryż oraz kotleciki sojowe.

Kiedy wszystkie warzywa były miękkie to wraz z pokrojonymi wcześniej w kostkę kotlecikami , wylądowały w woku. Do woka dodałam też pół surowej, czerwonej papryki oraz mieszankę przypraw firmy KOTANY "Secrets of India, Bombay Masala" Dolałam trochę wody i wszystko dusiło się jeszcze ok 10 minut. Pod koniec dodałam trochę mąki rozrobionej z wodą do zagęszczenia. Podawane z brązowym ryżem, smakuje całkiem dobrze :).


OdpowiedzCytat
sunflower_ren
bywalec
Dołączył: 12 lat  temu
Posty: 382
07/03/2012 10:42 am  

w niedzielę frytki, surówka i pieczona brukiew
wczoraj placki z jaglanki z pestkami dyni, cebulką i wiórami koko
dziś risotto z selerem naciowym, porem i marchewką


OdpowiedzCytat
rubia
forumowy expert
Dołączył: 15 lat  temu
Posty: 1077
09/03/2012 6:10 pm  

Flaki z boczniaków, pyszności! Do tego resztka czerstwego chleba- uwielbiam podeschnięte pieczywo, prawie jak ten koń z "Wojny Domowej" 😉


OdpowiedzCytat
bułek
forumowy expert
Dołączył: 14 lat  temu
Posty: 1236
09/03/2012 11:59 pm  

Narobię Wam smaka:

Pizza "3x8" z wtorku:
[img] [/img]

Tortille ze środy:
[img] [/img]

Smakowite przepisy wegańskie


OdpowiedzCytat
rubia
forumowy expert
Dołączył: 15 lat  temu
Posty: 1077
10/03/2012 10:44 am  

Narobię Wam smaka:

Mam chwilowy pizzowstręt, ale drugie zdjęcie: och! ach! zzieleniałam z zazdrości!


OdpowiedzCytat
MyszoSkoczeK
forumowicz
Dołączył: 10 lat  temu
Posty: 30
10/03/2012 10:51 pm  

U mnie dzisiaj wege rosół i frytki z sosem czosnkowym.Jutro ryż z warzywami 🙂


OdpowiedzCytat
Strona 243 / 280 Wstecz Następny
  
Praca