Ja się nie dziwię że wiele osób nie lubi komercyjnych potraw z soji.
Soję (organiczną a nie GMO) trzeba moczyć aż 3 dni (w lodówce) aby się nie zepsuła, wtedy jest najlepsza, staje się słodsza.
A o tych hormonach to przesada to już napisała Lily.
Polecam skrótowe opracowanie jak przechowywać, moczyć i kiełkować nasiona (link poniżej)
http://www.surawka.republika.pl/PIO777.htm
Dlaczego warto kiełkować nasiona, polecam artykył, na końcu jest literatura jak to zostało odkryte
http://www.surawka.republika.pl/E1.htm
Pozdr.
Jędruś wegano-witarianin + B12
Zwolennik soku marchewkowego własnej roboty
:yltype:
Zaczely mi sie na potege robic siniaki i nie wiem dlaczego, cos kopie z dieta.
Od 3 tygodni jestem praktycznie w 90% na surowych owocach z dodatkiem warzyw.
Nie robie zadnej suplementacji witaminami bo chce sobie oczyscic organizm ze smieci.
Acha i jestem od tygodnia na subitraminie ale nie wydaje mi sie, ze to ma zwiazek.
Jakiego skladnika mi brakuje ?
Wszelkie porady zostana przyjete z wdziecznoscia 🙂
Pozdrawiam
Osobiscie musze przyznac,ze kuchnia wegańska jest o niebo lepsza od wege-ale ponoć o gustach się nie rozmawia...;-)Próbowałam być weganką ale tylko niesety z skutkiem 2 miesięcy,bowiem zdrówko (czyt.leki itd.) nie pozwalało na ową diete...ale całay czas próbuje je ustbilizować i mam nadzieje,ze juz w najbliszej przyszłości będe mogła pełno prawnie przejśc na weganizm 😉 Jak narazie niesety musze zadowolić sie samą kuchnią...Z tego co pamietam zawsze (będąc już wege) nie podchodziły mi i nadal nie podchodzą 'podstawowe przysmaki wege' (czyt.jajeczka,nabiał,a na soje mam uczulenie,a pozatym soja na naszym rynku to juz nie soja)
Pozdrawiam! 😉
Pytaniem jest nie to, 'czy myślą?' lub 'czy potrafią mówić?', tylko czy potrafią odczuwać ból.
Praca
Proszę Zaloguj Się lub Rejestracja