Podziel się!Share on Facebook0Pin on Pinterest0Tweet about this on TwitterShare on Google+0Print this pageEmail this to someone

Co dziś na obiad?  

Strona 120 / 280 Wstecz Następny
  RSS

Arielka.v
forumowicz
Dołączył: 15 lat  temu
Posty: 26
03/07/2009 9:13 pm  

domowe spaghetti Napoli z makaronem pełnoziarnistym 😛

Głupota ludzka i Miłosierdzie Boże nie mają granic.


OdpowiedzCytat
AQARIUS
forumowicz
Dołączył: 15 lat  temu
Posty: 23
04/07/2009 6:24 pm  

Dzisjaj na obiad jadłem makaron z jagodami.


OdpowiedzCytat
ropucha
forumowicz
Dołączył: 15 lat  temu
Posty: 30
04/07/2009 8:25 pm  

podsmażane kiełki + zielona herbatka:)

Głupotą jest oczekiwać zmian robiąc wszystko tak jak dotychczas


OdpowiedzCytat
rubia
forumowy expert
Dołączył: 16 lat  temu
Posty: 1077
04/07/2009 10:24 pm  

bób+kefir 🙂


OdpowiedzCytat
Bellis_perennis
Famed Member
Dołączył: 16 lat  temu
Posty: 3467
04/07/2009 10:36 pm  

[b]ropucha [/b] !!! Nigdy bym nie wpadła na pomysł aby smażyć kiełki. Z lekka marnotrawstwo ale z drugiej strony może ciekawie smakować 🙂


OdpowiedzCytat
rubia
forumowy expert
Dołączył: 16 lat  temu
Posty: 1077
04/07/2009 11:13 pm  

[b]ropucha [/b] !!! Nigdy bym nie wpadła na pomysł aby smażyć kiełki. Z lekka marnotrawstwo ale z drugiej strony może ciekawie smakować 🙂

Bellis, w Anglii zajadałam się takimi gotowymi zestawami "dla leniwych": w opakowaniu były kiełki, papryka, chyba jarmuż, czerwona cebula, pieczarki, marchewka; wszystko ładnie pokrojone. Wrzucałam całość na olej, dodawałam curry albo sos sojowy, czasem tofu- pyszne i zdrowe! Oczywiście, wszystko smażone "po chińsku", czyli krótko, żeby warzywa były chrupiące. Do tego brązowy ryż.


OdpowiedzCytat
toffik15
forumowicz
Dołączył: 15 lat  temu
Posty: 21
05/07/2009 12:30 am  

salata, papryka, soczewica, fasolka szparagowa 🙂

Magdalena


OdpowiedzCytat
ropucha
forumowicz
Dołączył: 15 lat  temu
Posty: 30
05/07/2009 2:32 pm  

[b]ropucha [/b] !!! Nigdy bym nie wpadła na pomysł aby smażyć kiełki. Z lekka marnotrawstwo ale z drugiej strony może ciekawie smakować 🙂

Na opakowaniu był podany taki sposób przygotowania, więc niestety nie mogę się pochawlic że to mój pomysł:D

Głupotą jest oczekiwać zmian robiąc wszystko tak jak dotychczas


OdpowiedzCytat
Bellis_perennis
Famed Member
Dołączył: 16 lat  temu
Posty: 3467
05/07/2009 3:05 pm  

Ja muszę pokombinować z taką mieszanką jaką podała Rubia. Niestety opcji dla leniwych chyba nie znajdę więc sama to przygotuję 🙂


OdpowiedzCytat
Wege-Aneta
forumowy expert
Dołączył: 18 lat  temu
Posty: 1084
05/07/2009 5:59 pm  

dzisiaj barszczyk czerwony :):) mniam mniam 😀


OdpowiedzCytat
sublime86
bywalec
Dołączył: 15 lat  temu
Posty: 361
07/07/2009 3:35 am  

Nie mam jakoś ostatnio weny i od kilku dni eksperymentuję na kalafiorze 😛 Odsłona nr 1: kalafior w bułce tartej z ziemniaczkami, odsłona nr 2: kalafior w śmietanie z brązowym ryżem i buraczkami, zupa kalafiorowa.
Mało oryginalnie niestety. Muszę się zmobilizować, czytając o Waszych kulinarnych wyczynach 🙂


OdpowiedzCytat
alex29091
rozmówca
Dołączył: 16 lat  temu
Posty: 57
07/07/2009 4:22 am  

Dzisiaj, a właściwie to już wczoraj, na obiad jadłam naleśniki z nadzieniem z kaszy gryczanej i tofu, do tego surówka z kapusty,marchewki,rzodkiewki,papryki.


OdpowiedzCytat
Mayka
bywalec
Dołączył: 16 lat  temu
Posty: 162
07/07/2009 3:51 pm  

Gulasz sojowy z kaszą gryczaną i ogórkiem kiszonym.


OdpowiedzCytat
JAGA
 JAGA
forumowy expert
Dołączył: 19 lat  temu
Posty: 1385
08/07/2009 12:35 am  

pół kostki tofu naturalnego-pokrojone w plastry, podsmażone na małej ilości oleju z sosem sojowym (w sumie to po chwili prażyło się na sucho), sałatka: sałata lodowa, żółta papryka, oliwki, ogórek, rzodkiewka, oliwa z oliwek +2 kromki chleba słonecznikowego


OdpowiedzCytat
Wege-Aneta
forumowy expert
Dołączył: 18 lat  temu
Posty: 1084
08/07/2009 3:41 pm  

Na śniadanie wyjadłam resztki barszczku czerwonego, a na obiad mialam gularzyk warzywny;););) mniam mniam.


OdpowiedzCytat
Strona 120 / 280 Wstecz Następny
  
Praca