Dziś na obiadek pyszne placki naleśnikowe, tzn. same usmażone placki, bez nadzienia i zawijania w naleśniki:) Zamiast mleka czy wody wlewam sok, a zamiast mąki pszennej - zdrowa mąka owsiana (zmielone płatki owsiane). Smażę to na oleju arachidowym. Składniki ciasta: 350g mąki, 3 jaja, serek danio, 0,5 l soku pomarańczowego, sól. Dobrze, jeśli taka masa postoi wcześniej kilka dni przed usmażeniem, wtedy są smaczniejsze.
a ja zjadłam kopiaty talerz gotowanych warzyw (zielona fasolka, brokuły, etc) i zaraz pęknę a chciałam się trochę odchudzić hihihihi, ale to takie dobre było, że musiałam pojeść 😀
[b] szymon1980kat [/b] kilka dni czy kilka godzin? 🙂
"wrogowie radia Maryja niech będa przeklęci"
W lodówce może stać nawet tydzień, a w pokoju ze dwa dni. Po takim daniu nie muszę już nic jeść aż do następnego dnia. Aha, te placki posypuję nieraz obficie cukrem trzcinowym. Ja też mógłbym wsunąć ze smakiem taki kopiasty talerz gotowanych warzyw o którym wspomniałaś, ale tylko taki z Bistro Baru, tam wszystko jest takie apetyczne. Tylko że tam ceny są już dla półzamożnych ludzi, do których ja sie nie zaliczam.
Dzisiaj bardzo późny obiad, o 18 i bardzo szybki, a mianowicie duuuży naleśnik orkiszowy ze startym jabłkiem polany śmietaną z jagodami i bakaliami. Naleśnik na dodatek z zamrażarki 😉 Ale dobre było. Kolacja też była oczywiście, dla mnie to mus , inaczej obudziłabym się głodna w środku nocy 😉
A jutro zrobię coś ze szpinakiem, ale jeszcze nie myślałam co, zobaczę jutro 🙂
Ilekroć zwalczałem pokusę było to piękne, ale kiedy pokusie ulegałem, było po stokroć piękniejsze
smażona kiszona kapusta przyprawiona słodką papryką, solą i pieprzem cytrynowym z ziemniakami.
Nelu, ja bym się takim obiadkiem chyba nie najadła 🙁
u mnie dziś kasza gryczana z bukietem warzyw wiosennych z przyprawami, a na kolację razowiec z tofu i kiszonym ogórkiem (ale na kolacje jest chyba osobny wątek 😎 )
Praca
Proszę Zaloguj Się lub Rejestracja