Przepis pochodzi z książki " zdrowiej jesz -zdrowiejesz " kuchnia wegańska. Ja nie trzymam się ścisło proporcji. Ale składniki na ciasto to : mąka pszenna , 2 łyżki mąki kukurydzianej , mleko kokosowe , trochę wiórek kokosowych , woda , odrobina soli , słód jęczmienny do smaku ( lub cukier ). Ciasto ma mieć konsystencję gęstej śmietany.
Kawałek dyni pokroić w kostkę i dusić na patelni na oleju razem ze słodem lub cukrem do miękkości. Na koniec przyprawić odrobiną soku z cytryny ( do smaku ). Smarować naleśniki nadzieniem . Można też podać z innym nadzieniem.
😛
Krysia je jestem z Wysokiej, ale czasem jezdzimy do Kłodnicy, np w Raszowej mamy zespol muzyczny i prosto od niego jedziemy cos zjesc, kiedys jak mi podali plesniaka, to byl spalony, a teraz to normalnie cudo, pychotka i te salatki, mniam, mniam, mniam (wczoraj ok. godz 22 bylam u Freda) daje duze porcje i chlopak pomogl mi zjesc, mam nadzieje, ze dzisiaj tez tam pojade 😉
Praca
Proszę Zaloguj Się lub Rejestracja