Dzięki Krysiu za odpowiedź- zaraz pobiegnę na targ, bo te koltlety grzybowe pobudziły u mnie pracę ślinianek 😉 . Do bigosu zawsze dodawałam suszone grzyby, ale świeże na pewno są dużo bardziej aromatyczne. Gołąbki uwielbiam, farsz nie stanowi problemu, tylko nie potrafię okiełznać kapusty- zawsze przynajmniej dwa gołąbki mi się rozpadną 🙁 . Może powinnam spróbować z włoską?
Zatem u mnie dziś na obiad: pure ziemniaczane, kotlety grzybowe a'la Krysia i ze dwie surówki (jeszcze nie wiem jakie)
Acha, Krysiu! Jak juz przetestujesz ten pasztet, to bardzo Cię proszę o przepis- tutaj lub na priva, to bez znaczenia. Brzmi przepysznie 😀
[edytowane 25/10/2008 przez rubia]
Wczoraj była zupa warzywna, a na drugie klopsiki z kasz, soczewicy, brązowego ryżu, pietruszki, dodatkowo w sosie pomidorowym z bazylią, wszystko zapiekane w piekarniku, do tego sałatka z marchewki, słonecznika i rodzynek+sok z cytryny.
Dziś będą gołąbki(Krysia narobiła mi smaka 🙂 ). Użyje kapusty włoskiej, a na farsz kasze, ryż, cebulka, soczewica, czosnek, prawdopodobnie też pieczarki lub grzyby "leśne"
Smacznego wszystkim życze!
velvet
Makaron orkiszowy z sosem i sezamem 🙂
Naszym celem musi być wyzwolenie się... poprzez rozszerzenie kręgu współczucia na wszystkie żywe istoty i na cały cudowny świat natury. Albert Einstein
http://delicious.blog.pl/ - zapraszam na mojego bloga kulinarnego 😀 wiem że trochę mało ale założy
Praca
Proszę Zaloguj Się lub Rejestracja