wlasciwie to nie wiem co mam na obiad 😉
zostalo mi po lazankach pol glowki kapusty i pol woreczka kiszonej- podgotowalam to razem, wczesniej przesmazylam kiszonke, dodalam podduszona cebulke, podduszona papryke i czosnek. zalazlam przecierem doprawilam na ostro no i..juz
a teraz to sobie milutko bulgocze w kuchni i pieeeknie pachnie...:)
Pieczone ziemniaki i sałatka (papryka, pekinka, kukurydza z puszki, odrobina żółtego sera, jogurt naturalny, sól, pieprz).
Przygotowanie ziemniaków nie zabiera wiele czasu, bardzo łatwo je zrobić, no i są pyszne :).
Jako że dziś nie miałem wielu zajęć na głowie, to pobawiłem się" nieco w kuchni i zrobiłem sajgonki z farszem z kaszy jęczmiennej, czerwonej soczewicy, cebulki, grochu i marchewki. Po przesmażeniu wyszły bardzo smaczne 🙂
Wykorzystałam Twój przepis i robię właśnie Twoje sajgonki. Ciekawe jakie wyjdą? Nie wiedziałam tylko czy marchew ma być ugotowana? czy starta na tarce i przysmażona? więc zrobiłam po swojemu-poddusiłam z ceebulą.
Nie sądziłem, że ktoś posłuży się moim przepisem, ale już wyjaśniam - ja użyłem mrożonej mieszanki marchwi w kostkach i groszku zielonego, aczkolwiek wydaje mi się że Twój sposób jest równie dobry 🙂 Życzę smacznego 😉
A co do mojego dzisiejszego obiadku, to zrobiła go Jadzia bo miała dziś dzień wolny. Na talerzu znalazły się kotleciki z grochu i czerwonej fasoli w bułce tartej, kasza pęczak z podsmażonymi podgrzybkami oraz surówka z kapusty pekińskiej - wszystko bardzo smaczne 🙂 A po sytym posiłku jeszcze kieliszek wina... 🙂
Praca
Proszę Zaloguj Się lub Rejestracja