Podziel się!Share on Facebook0Pin on Pinterest0Tweet about this on TwitterShare on Google+0Print this pageEmail this to someone

JESTEM WEGA  

Strona 1 / 3 Następny
  RSS

marian669
początkujący
Dołączył: 12 lat  temu
Posty: 9
04/07/2012 3:04 pm  

siemanko, od 3 dni jestem wegetarianem. czuję się o wiele lepiej nie jedząc mięsa. Powiedzcie czy muszę łykać jakieś tabletki witaminowe, bo ni wiem. A jeszcze znalazłem taki olej bez tłuszczu do smażenia, czy on jest dobry - czy smażyć się nie smaży?

pozdro dla wszystkich kochających zwierzęta

Maniek zwolennik soku z trawy własnej roboty z własnej wyciskarki HUROM


OdpowiedzCytat
cienkun
rada starszych
Dołączył: 13 lat  temu
Posty: 2718
04/07/2012 3:05 pm  

czesc

olej bez tłuszczu do smażenia

??? 😮 jak to olej bez tłuszczu :question:


OdpowiedzCytat
marian669
początkujący
Dołączył: 12 lat  temu
Posty: 9
04/07/2012 3:08 pm  

http://www.meder.pl/product/621.html

sory,że podaję linka ale inaczej go nie mogę pokazać. Chyba to może być dobre dla wegatarian?

Maniek zwolennik soku z trawy własnej roboty z własnej wyciskarki HUROM


OdpowiedzCytat
cienkun
rada starszych
Dołączył: 13 lat  temu
Posty: 2718
04/07/2012 3:11 pm  

Lepiej dać sobie spokój z takimi wynalazkami. Drogie to i jakieś dziwne.


OdpowiedzCytat
marian669
początkujący
Dołączył: 12 lat  temu
Posty: 9
04/07/2012 3:27 pm  

no też tak myślałem, a na jaki oleju smażyć można ? a na maśle, albo smalcu?

Maniek zwolennik soku z trawy własnej roboty z własnej wyciskarki HUROM


OdpowiedzCytat
eRZet
weteran forum
Dołączył: 14 lat  temu
Posty: 1839
04/07/2012 3:54 pm  

Lepiej dać sobie spokój z takimi wynalazkami. Drogie to i jakieś dziwne.

...zwłaszcza, że ma lecytynę sojową, więc po co?

Jest przecież zwykły olej słonecznikowy albo rzepakowy i nie trzeba żadnych cudów wymyślać.

Ja ostatnio przerzuciłem się na olej z oliwek (pachnie winem 😛 ), a następny będzie olej z pestek winogron. Podobno powinno się używać ich raczej na surowo (do sałatek), ale jakoś tak mi pasują do smażenia.

no też tak myślałem, a na jaki oleju smażyć można ? a na maśle, albo smalcu?

No na smalcu to chyba nie za bardzo?

😮

[edytowane 4/7/2012 od eRZet]

Strefa rokendrola wolna od Angola, środa/czwartek godzina 0.00 w radiowej Trójce


OdpowiedzCytat
Bellis_perennis
Famed Member
Dołączył: 16 lat  temu
Posty: 3467
04/07/2012 7:25 pm  

Jestem wega, jem smalec, żelatynę i inne produkty pochodzące z martwych zwierząt.

[edytowane 4/7/2012 przez Bellis_perennis]


OdpowiedzCytat
RekaThora
forumowicz
Dołączył: 12 lat  temu
Posty: 41
04/07/2012 9:00 pm  

Wystarczy uzywac zwykly olej roslinny, pelno jest ich w sklepach, nie trzeba wymyslac jakichs bezkalorycznych. A smalec jest odzwierzecy, wiec niewegetarianski. Jest tez smalec wegetarianski ale raczej na chleb z ogorkiem (mega pyszne :)) a nie do smazenia 🙂


OdpowiedzCytat
Lily
 Lily
Famed Member
Dołączył: 19 lat  temu
Posty: 4163
04/07/2012 9:28 pm  

Hej.
Ile masz lat, jeśli można spytać?

http://szydelkoikoraliki.blogspot.com


OdpowiedzCytat
bułek
forumowy expert
Dołączył: 16 lat  temu
Posty: 1236
05/07/2012 1:14 am  

W dzisiejszych czasach to ludziom wcisną nawet wodę w proszku. Olej beztłuszczowy made my day :rotfl: BTW w składzie ma olej rzepakowy, więc już nie jest taki "beztłuszczowy" :D.

Smakowite przepisy wegańskie


OdpowiedzCytat
marian669
początkujący
Dołączył: 12 lat  temu
Posty: 9
06/07/2012 12:15 am  

mam 32 lata i jeszcze nie do końca kumam o co chodzi,sory po to się pytam. A powiedzcie, bo czytałem gdzieś, że trawa ma więcej witamin od innych warzyw. Wiemże brzmi to głupio, ale chciałbym wiedzeć czy ktoś z was próbował już trawy zjeść, i czy t dobry pomysł?

Maniek zwolennik soku z trawy własnej roboty z własnej wyciskarki HUROM


OdpowiedzCytat
Daiana
bywalec
Dołączył: 13 lat  temu
Posty: 148
06/07/2012 12:21 am  

To jakiś żart? Prowokacja?


OdpowiedzCytat
marian669
początkujący
Dołączył: 12 lat  temu
Posty: 9
06/07/2012 12:26 am  

nie dlaczego? pytam poważnie bo tak wyczytałem, być może się mylę, dlatego pytam
np.
Świeża trawa (a szczególnie sok z niej) szczególnie korzystnie działa u osób z objawami gorąca i nadmiaru takimi jak: uderzenia gorąca, żółty nalot na języku, szybki puls, zaczerwieniona twarz, donośny głos, niechęć do wysokich temperatur

Jakie korzyści mamy z picia sokow trawy?

-dbudowuje czerwone krwinki I obniża ciśnienie krwi

-oczyszcza krew, organy i przewód pokarmowy

-trawa pszeniczna ma wlaściwości wzbogacające krew i przez to pobudza
metabolizm oraz system enzymatyczny

-pomaga rownież w zmniejszeniu
ciśnienia krwi przez rozszerzanie dróg krwionośnych w organiźmie

-stymuluję tarczycę

-zapobiega otyłości

-niestrawności, i wielu innym dolegliwościom

-zawiera mnóstwo minerałów alkalicznych dzięki czemu przyczynia się do
zmniejszenia nadmiernej kwasowości krwi

-może być stosowana do łagodzenia wielu wewnętrznych obrażeń, i jest z powodzeniem stosowana w leczeniu wrzodów żołądka, wrzodziejącego zapalenia jelita grubego,
zaparcia, biegunek i innych dolegliwości przewodu pokarmowego

no sam nie wiem, chyba spr óbuję
źródło: http://mojadrogadozdrowia.com/sok-z-trawypszenicy.html
żeby nie było że żart 😡
[edytowane 5/7/2012 przez marian669]

[edytowane 5/7/2012 przez marian669]

Maniek zwolennik soku z trawy własnej roboty z własnej wyciskarki HUROM


OdpowiedzCytat
Bellis_perennis
Famed Member
Dołączył: 16 lat  temu
Posty: 3467
06/07/2012 12:42 am  

Zamiast wymyślać beztłuszczowe oleje i jedzenie trawy to radzę Ci Marian na sam początek zapoznać się z zasadami zdrowej diety wegetariańskiej i co jest wegetariańskie a co nie. Bo smalec nie jest, równie dobrze mógłbyś wpierdzielać szynkę.
__________
edit:
oczywiście nie mam nic do soków z traw chociaż sama ich nie spożywam ale wydaje mi się że jak ktos nie wie co to wegetarianizm a rzuca się na takie rzeczy to za długo nie pociągnie na tej diecie.

[edytowane 5/7/2012 przez Bellis_perennis]


OdpowiedzCytat
an
 an
bywalec
Dołączył: 17 lat  temu
Posty: 360
06/07/2012 1:17 am  

Przypuszczam że chodzi o tak zwaną trawę pszeniczną - to co wyrasta z pszenicy

Ważniejsze od tego jednak jest zapoznanie się z kwestią odpowiednich proporcji omega-3, witaminą D i B12

ania


OdpowiedzCytat
Strona 1 / 3 Następny
  
Praca