Wiem, że wegetarianie nie powinni jeść słodyczy, mamy mnóstwo warzyw i owoców, są przepyszne i w ogóle, ale każdy kto kiedyś nie był wege może trochę tęsknić za takimi zwykłymi słodyczami.
Oczywiście było o tym pisane już w tysiącu poprzednich tematów, ale chciałam teraz trochę uporządkować wszystkie informacje.
Wymieniajcie wszystkie słodycze, ciastka, czekolady, batony, chipsy, które nie zawierają żelatyny, lecytyny, różnych E-odzwierzęcych i różnych świństw, które wegetarianin może sobie zjeść raz na "ruski rok" 😛 jak ma ochotę. Bo oczywiście nie zamierzam tu podważać roli owoców, bakalii, etc :thumbsup:
Z tego, co sama mogę powiedzieć (a niestety wiem niewiele) to mamy oczywiście masło orzechowe, które nigdy mnie nie zawiedzie 🙂 oraz słyszałam, że chipsy Pringle's i Hugo serowe. No chyba nie trzeba wspominać o produktach Alpro Soja i tym podobnych firm!
pozdrawiam wszystkich lubiących słodycze (od czasu do czasu 😉 )
[edytowane 11/11/2011 od xxl]
o Ferrero też? a to nie wiedziałam 😉
Aniusia => a dziękuję bardzo, jestem do niego przywiązana ^^
Ogólnie zapomniałam powiedzieć, że chciałam zrobić tę listę też dlatego, żeby wszyscy wiedzieli co sobie mogą kupić, biorąc to bezpośrednio z półki, bo nie lubię jak ktoś się na mnie patrzy jak na nienormalną, kiedy sprawdzam skład produktów 😉
Ale tak naprawde wiemy że cukier jest rafinowany za pomocą kości sproszkowanych...
ponoć to kosci zwierzakow ktore zmarly smiercia naturalna w Indiach.
Hm. Podziwiam tych, którzy zrezygnowali z cukru. Ja juz jestem o krok. Bede uzywać miodku albo melasy.
Ciastka Delicje- ale podobno nie mini.
Gdzieś tu była lista takich słodkości.
Polecam też [b]konfitury St. Dalfour [/b]słodzone sokiem z winogron.
Są cholernie slodkie- ale to taka ostra aromatyczna słodycz. A jakie one dobre, jakie pyszne.
Są też [b]dietetyczne żelki Katjes[/b] jogurtowe- w ich skladzie nie ma żelatyny (wymienionej...), jest natomaist wyciag z jabłek, buraków, kapusty... wciąż waham sie czy nie kupić.
[edytowane 9/4/2007 od ptakbezglowy]
Praca
Proszę Zaloguj Się lub Rejestracja