Dzięki, Anette. Chyba najbardziej pociaga mnie wersja ze szpinakiem, ale jak znam siebie, to pewnie przetestuję kolejno wszystkie możliwości 😉
Wersja Bellis też fajna, ale podobnie jak Fasola, zamienię brokuł na szpinak, bo mam ostatnio brokułowstręt. (przejdzie za jakiś czas 🙂 )
[edytowane 6/12/2010 przez rubia]
Jeśli chodzi o tort naleśnikowy to póki co robiłam 2 wersje:
http://puszka.pl/przepis/4334-tort_warzywny.html i
http://puszka.pl/przepis/5529-warzywny_tort_nalesnikowy_czerwono-zielony.html
Już dawno nie robiłam, ostatni raz chyba we wrześniu, narobiłyście mi smaka 😛
U mnie dzisiaj makaron i taki sosik: http://puszka.pl/przepis/3111-sos_do_makaronu_z_selera_naciowego_marchwi_i_pomidorow.html
Jakby mi kiedyś ktoś powiedział, że mi tak zasmakuje seler naciowy to bym nie uwierzyła 😀 No ale na surowo nie zachęca smakiem, przynajmniej mi nie podszedł.. Ale w zupach, sosach, risotto..pycha 🙂
No za duzo to sie raczej nie da :P, bo to bardzo prosty przepis: biorę dużą cebulę, siekam, wrzucam do garnka, dodaje dwa male zabki czosnku i puszke ciecierzycy (bez zalewy). wlewam trochę wody zeby sie nie przypaliło, ale tez nie tak duzo zeby skladniki nie pływaly. Dodaje plaską łyżeczkę wegety, duza szczypte (tak na oko :P) curry, troche mielonego imbiru, troche pieprzu ziołowego i duzo suszonej natki pietruszki. Gotuje na wolnym ogniu az bedzie miekkie i ciut zgestnieje. Jak dodatek podałam ugotowany ryż.
Jeśli chcesz możesz zmodyfikować ten przepis, np. usmażyc najpierw cebule zeby była bardziej aromatyczna, albo zagęścić potem mlekiem/śmietaną/zaklepką, jesli nie jestes weganką.
Mam nadzieję że Ci sie zasmakuje 🙂
A przepis na inny bardzo dobry gulasz z ciecierzycy znajdziesz tu:
http://puszka.pl/przepis/3360-gulasz_sos_z_ciecierzycy_papryki_i_pomidorow.html
Pozdrawiam 🙂
[edytowane 7/12/2010 od Blueberry]
Trawożerca
Praca
Proszę Zaloguj Się lub Rejestracja