Podziel się!Share on Facebook0Pin on Pinterest0Tweet about this on TwitterShare on Google+0Print this pageEmail this to someone


Składniki:

Na ciasto:

  • 1,5 szklanki mąki pszennej
  • 3 jajka
  • 1 szklanka mleka
  • 0,5 szklanki wody
  • sól
  • szczypta imbiru
  • szczypta kurkumy
  • odrobina proszku do pieczenia

    Na farsz:

  • 0,6 kg pieczarek
    1 duża cebula

  • sól, pieprz
  • oregano
  • natka pietruszki
  • sos pomidorowy/ włoski/ meksykański (do wyboru) gotowy w słoiczku

    Przygotowanie:

    Z 1,5 szklanki mąki pszennej, 3 jajek, 1 szklanki mleka, 0,5 szklanki wody, szczypty soli, imbiru i kurkumy oraz odrobiny proszku do pieczenia robimy ciasto naleśnikowe. Pieczarki gotujemy ok. 0,5 godziny. Odcedzamy, studzimy i przekręcamy przez maszynkę do mielenia. Cebulę podsmażamy na oleju, dodajemy do niej zmielone pieczarki i jeszcze przez chwilę podsmażamy. Dadajemy sól, pieprz i oregano do smaku oraz łyżkę natki pietruszki. Smażymy naleśniki, nakładamy farsz do środka, zawijamy, polewamy wcześniej podgrzanym sosem.
    Smacznego!


    Nadesłał/a: Martusia:)