Jajecznica grzybowa
Składniki:
– 2 jajka
– pomidor
– mała cebula
– kilka suszonych grzybów (rozdrobnionych na proszek – najlepiej w moździerzu, lub na tarce)
– odrobina masła, sól, pieprz
Wykonanie:
– cebulę pokroić w kostkę i podsmażyć na maśle
– dodać obrane i pokrojone w kostkę pomidory
– smażyć kilka minut, doprawic solą i pieprzem
– posypać suszonymi grzybami
– dodać „roztrzepane” jajka
– smażyć do uzyskania odpowiedniej konsystencji
Nadesłał/a: momo
1 komentarz
Dodaj komentarz
Musisz się zalogować, aby móc dodać komentarz.
Jajecznica grzybowa
Pomysł z suszonymi grzybami jest naprawdę świetny! Zawsze dodawałam świeże grzyby ale ten smak to coś zupełnie innego! Mniam 🙂