Podziel się!Share on Facebook0Pin on Pinterest0Tweet about this on TwitterShare on Google+0Print this pageEmail this to someone


Składniki:

Przygotowujemy naleśniki:
Wsypujemy mąke to głębokiego naczynia, wbijamy jajko, zalewamy mlekiem (proporcje dobieramy „na oko”, aby masa była płynna). Mieszamy wszystko razem w naczyniu mikserem lub ubijaczką do uzyskania gładkiej masy bez nierozbitej mąki. Gęstość masy można regulować przez dolewanie wody (można mleka) i dosypywanie mąki. Wlewamy na patelnię odrobinę oleju. Na gorący olej lejemy łyżką do zupy ciasto i rozprowadzamy (ilość ciasta zależy od gustu osoby, osobiście preferuję cienkie naleśniki). Kiedy naleśniki są już usmażone, przygotowujemy farsz.

Bierzemy:
– 250 ml mleka
– ok. 100-200 g musli

Na ciepło: wsypujemy do naczynia musli i zalewamy mlekiem, podgrzewamy, lekko przemieszać łyżką. Powstałą papkę włożyć do naleśników, zawijać…

Na zimno: wsypujemy musli do mleka lekko mieszając, wkładamy do naleśników (które możemy schłodzić w lodówce) i zawijamy… smacznego.


Nadesłał/a: Piotrek