Podziel się!Share on Facebook0Pin on Pinterest0Tweet about this on TwitterShare on Google+0Print this pageEmail this to someone


Składniki:

– słoik kiszonej kapusty z marchewką
– główka białej kapusty (do 2 kg)
– 2 cebule
– kminek
– ziele angielskie
– olej słonecznikowy
– słoiczek przecieru pomidorowego
– kostka grzybowa
– vegeta
– liść laurowy
– przyprawa do bigosu firmy (np. Kamis)
– puszka DANIA PO MEKSYKAŃSKU Z SOJĄ firmy Polgrunt

Sposób przygotowania:

Pokrojoną cebulę razem z kiszoną kapustą umieszczamy w garnku (DUŻYM), podlewamy niewielką ilością wody, dodajemy olej , kminek , liść laurowy i ziele angielskie. Całość podgotowujemy. Następnie do garnka dodajemy poszatkowaną białą kapustę, vegetę, kostke grzybową i przyprawę do bigosu. Gotujemy aż do uzyskania miękkości kapusty, w razie potrzeby dolewamy nieco wody. Na koniec do miękkiej już kapusty dodajemy zawartość puszki oraz przecier pomidorowy, całość jeszcze raz chwilę podgotowujemy.
Gotowe! Podajemy z pieczywem lub ziemniaczkami, ilość spokojnie wystarczy dla 4 osób.


Nadesłał/a: jarek