Podziel się!Share on Facebook0Pin on Pinterest0Tweet about this on TwitterShare on Google+0Print this pageEmail this to someone


Składniki (na 12 porcji):
– 90 ml (6 łyżek) półtłustego mleka
– 2 jajka
– 150 g (10 łyżek) roztopionego masła
– 225 g (2 szklanki) białej mąki
– szczypta soli
– 5 ml (1 łyżeczka) proszku do pieczenia
– 150 g twardej czekolady połamanej na kawałki
– 2 małe rozgniecine banany

Przygotowanie:
1. W 12 foremek włożyć papierowe oslonki. Podgrzać piekarnik do 200 stopni C (gaz 6). Do miski wbić jajka, wlać mleko i dokładnie ubić.
2. Do drugiej miski przesiać mąkę, sól i proszek do pieczenia. Dodać cukier, czekoladę i dokładnie wymieszać. Powoli dolewać mleko z jajkami, mieszać ale nie ubijać. Dodać rozgniecione banany.
3. Nakładać ciasto do foremek. Piec 20 minut, na złoty kolor. Ostudzić na drucianej podstawce.

Uwagi: przepis pochodzi z książki ” Kuchnia wegetariańska” Nicola Graimes.


Nadesłał/a: sandrittta