Podziel się!Share on Facebook0Pin on Pinterest0Tweet about this on TwitterShare on Google+0Print this pageEmail this to someone

Smaczne, szybkie i proste w przygotowaniu


Składniki: (na 4 osoby)

  • 12 średnich pieczarek
  • 2 zielone papryki
  • 100 g kukurydzy z puszki
  • 500 g sosu do spaghetti Łowicz
  • makaron spaghetti
  • bazylia, sól, pieprz
  • oliwa z oliwek

    Sposób przyrządzania:

    Kroimy paprykę w kostkę i podsmażamy na oliwie aż zmięknie. W tym samym czasie kroimy pieczarki. Kiedy papryka będzie wystarczająco miękka przekładamy ją do miseczki i następnie podsmażamy pieczarki, które należy odrobinę posolić. Do podsmażonych grzybów dodajemy paprykę a po chwili sos i kukurydzę. Gotujemy wszystko razem jeszcze przez ok. 4-5 min. Jeśli uznamy, że należy sos doprawić dodajemy soli, pieprzu i bazylii według własnego uznania.
    W międzyczasie jak przygotowujemy sos, gotujemy makaron w osolonej wodzie.
    Na koniec polewamy makaron odrobiną oliwy, mieszamy i podajemy z przygotowanym sosem.

    Smacznego!!! =)


    Nadesłał/a: Amelia`