Krupnik Jarski
Składniki:
– 1 kostka (155 g) tofu wędzonego
– 2 szklanki drobno posiekanej włoszczyzny (marchewka, pietruszka, seler, por)
– 3-4 ziemniaki
– 1/2 szklanki kaszy perłowej
– listek bobkowy
– ziele angielskie
– sól
– pieprz
Sposób przyrządzania:
Tofu i obrane ziemniaki pokroić w kostkę.
Zagotować włoszczyznę z 4 szklankami wody i pozostałymi przyprawami.
Po 15 min. dodać tofu, ziemniaki i kaszę, gotować do miękkości ziemniaków.
Nadesłał/a: ania szczecin
1 komentarz
Dodaj komentarz
Musisz się zalogować, aby móc dodać komentarz.
Mniam
Przepis prezentuje się znakomicie 🙂
Fajny pomysł. Przy najbliższej okazji nie omieszkam wypróbować go w mojej kuchni.
Dzięki 🙂