Podziel się!Share on Facebook0Pin on Pinterest0Tweet about this on TwitterShare on Google+0Print this pageEmail this to someone


Składniki:

  • ser feta
  • główka sałaty (według uznania)
  • 2 duże pomidory
  • żółta papryka
  • ogórek świeży
  • 2 ogórki kiszone
  • szczypiorek, rzodkiewka (opcjonalnie)
  • sól, pieprz
  • łyżka oliwy

    Sposób przyrządzania:

    Kroimy sałatę, ogórki, pomidory, paprykę, szczypiorek, rzodkiewki… Następnie mieszamy wszystkie składniki. Dodajemy soli i pieprzu wedlug uznania. Pozostawiamy na chwilę, aby warzywa puściły sok. Fetę kroimy w kostkę i dodajemy do sałatki. Na koniec polewamy łyżką oliwy i mieszamy.
    Im dluzej będziemy mieszać, tym bardziej feta stanie się bardziej plynna i będzie lepiej podkreslać smak dania.
    POLECAM


    Nadesłał/a: Aniusia