Podziel się!Share on Facebook0Pin on Pinterest0Tweet about this on TwitterShare on Google+0Print this pageEmail this to someone


Składniki:

  • szklanka ugotowanej soji
  • dwie ugotowane na parze marchewki
  • puszka kukurydzy
  • kilka marynowanych papryczek zielonych
  • dwa duże ogórki kiszone
  • sól, pieprz, zioła prowansalskie
  • oliwa z oliwek lub pół szklanki majonezu
  • szklanka jogurtu naturalnego
  • łyżeczka musztardy

    Sposób przyrządzania:

    Soję, kukurydzę, pokrojone w kostkę: marchewki, ogórki, pokrojone w paseczki papryczki włożyć do miski. Dodać oliwę z oliwek i przyprawy, wymieszać. Odstawić do lodówki przynajmniej na godzinę.
    II wariant: pokrojone składniki wymieszać i dodać majonez, jogurt, musztardę i przyprawy. Według mnie ta wersja jest smaczniejsza!!


    Nadesłał/a: Apulejusz