Podziel się!Share on Facebook0Pin on Pinterest0Tweet about this on TwitterShare on Google+0Print this pageEmail this to someone


Składniki:

  • 0,5 kg buraków
  • 1 duża cebula
  • 1 duże jabłko lub dwa mniejsze
  • spora garść rodzynek
  • pół cytryny
  • olej
  • sól, cukier (lub miód), pieprz

    Sposób przyrządzania:

    Ugotować buraki. Rodzynki zalać wrzątkiem. Na oleju dusić cebulę pokrojoną w średnią kostkę. Buraki zetrzeć na grubej tarce i dodać do duszącej się nadal cebuli. Zetrzec jabłko i dodać do buraków. Wyłączyć ogień i dosolić do smaku. Wcisnąć cytrynę i wrzucić odlane rodzynki. Dodać pieprz i cukier (lub miód) do smaku. Smaczne zarówno na zimno jak i na gorąco.


    Nadesłał/a: Aleksandra Masalska-Skwira