Kabaczki po marsylsku
Składniki:
Sposób przyrządzania:
Kabaczki opłukać (jeżeli skóra jest za gruba – obrać), pokroić w plasterki, posypać solą, aby puściły sok. Cebulę i czosnek drobno posiekać, pomidory sparzyć, obrać ze skórki i podzielić na ósemki. W rondlu rozgrzać olej i włożyć cebulę, czosnek oraz pomidory, a po 5 min. osączone kabaczki. Doprawić do smaku i dusić pod przykryciem 30 min. Ryż opłukać i osączyć. Wrzucić do rondla z jarzynami, wlać sos sojowy. Wymieszać i dusić pod przykryciem na wolnym ogniu dalsze 25 min. Jeśli potrawa pod koniec gotowania będzie za sucha, dolać trochę wrzątku.
Nadesłał/a: MaryJane
Nie ma jeszcze komentarzy
Dodaj komentarz
Musisz się zalogować, aby móc dodać komentarz.