Podziel się!Share on Facebook0Pin on Pinterest0Tweet about this on TwitterShare on Google+0Print this pageEmail this to someone


Składniki:

  • 10 dag czerwonej kapusty
  • jabłko
  • pomarańcza
  • banan
  • puszka ananasów
  • sok z cytryny
  • 3 łyżki octu winnego
  • 4 łyżki oleju
  • sól i pieprz

    Sposób przyrządzania:

    Kapustę oczyścić, poszatkować. 2 l wody zagotować, wlać ocet, wrzucić kapustę. Gotować 4 min., odcedzić.
    Jabłko obrać, pokroić w półplasterki.
    Pomarańczę obrać, podzielić na cząstki.
    Banana obrać, pokroić w półplasterki.
    Ananasy wyjąć z zalewy, pokroić w kostkę.
    Sok z cytryny zmieszać z olejem, 3 łyżkami zalewy ananasowej, przyprawić solą i pieprzem.
    Owocę i kapustę włożyć do salaterki, polać sosem, wymieszać.
    Odstawić na 30 min.


    Nadesłał/a: MaryJane