Podziel się!Share on Facebook0Pin on Pinterest0Tweet about this on TwitterShare on Google+0Print this pageEmail this to someone


Składniki:

  • 40 dag prawdziwków
  • 2 średnie szalotki
  • ząbek czosnku
  • 2- 3 łyżki oliwy
  • sól
  • biały pieprz
  • pęczek natki pietruszki
  • łyżeczka soku z cytryny

    Sposób przyrządzania:

    Prawdziwki oczyścić, usunąć gąbczaste wnętrza kapeluszy. Trzonki cieniutko obrać ze skórki, nie oddzielając ich od kapeluszy. Grzyby pokroić w cienkie plasterki.
    Szalotki i czosnek obrać, posiekać, zeszklić na oliwie. Wrzucić pokrojone prawdziwki, smażyć 10 min.(cały sok powinien wyparować.) Zdjąć z patelni, prószyć solą i pieprzem.
    Natkę posiekać, połączyć z sokiem z cytryny, dodać do grzybów bezpośrednio przed podaniem na stół.


    Nadesłał/a: MaryJane