Podziel się!Share on Facebook0Pin on Pinterest0Tweet about this on TwitterShare on Google+0Print this pageEmail this to someone


Składniki:

  • makaron – według uznania
  • 2 lub więcej łyżek pesto – najlepiej z czosnkiem
    (jeśli czosnek nie jest składnikiem pesto, należy go dodać)

  • oliwa z oliwek
  • mielony parmezan

    Sposób przyrządzania:

    Makaron należy ugotować „na ząb” , czyli tzw. aldente.
    W osobnym naczyniu rozgrzewamy kilka łyżek oliwy, dodajemy do niej rozgniecione ząbki czosnku, 2 lub jeden powinny wystarczyć. Następnie dodajemy sos pesto. Wszystko dokładnie mieszamy.
    Na koniec wsypujemy do tego jeszcze uprzednio ugotowany makaron i gotowe.
    Podajemy posypane parmezanem.

    Cala potrawa nie zatrzyma was w kuchni dłużej niż jakieś 10 min.
    Jest banalnie prosta. Przepis jest oryginalny – pochodzi z Włoch.
    Smacznego.


    Nadesłał/a: ivka