Podziel się!Share on Facebook0Pin on Pinterest0Tweet about this on TwitterShare on Google+0Print this pageEmail this to someone

lakto-wege


Składniki:

  • 5 ziemniaków
  • 2 marchewki
  • pół kg dyni
  • ćwierć cukinii
  • śmietana
  • łyzka cukru
  • sól
  • łyzka bulionu wegetarianskiego
  • 3 starte ogórki kiszone
  • i pół startego ogórka zielonego
  • łyżka mąki

    Sposób przyrządzania:

    Ziemniaki posolić i ugotować. Dodać pokrojoną w kostkę dynię i cukinię. Potem marchewkę. Zetrzeć ogórki i odstawić do osobnego garnuszka. Gdy tamte warzywa zmiękną, dodać ogórki. Zupa niech pogotuje się z 10 minut dodatkowo, z dodatkiem bulionu wegetariańskiego.
    Po tychże 10 minutach wziąć szklankę zupy i odlać do garnuszka. Dodać śmietanę, wymieszać. Dodać do tego łyżkę mąki, całość wymieszać. Wlać do zupy, nabiera wtedy ładnego koloru 🙂 Dodać cukier. Zupa gotowa! Smacznego 😀


    Nadesłał/a: Wege-Aneta