Kotlety sojowe a la verufer ;)
Kolejna wariacja na temat sojowych kotletów schabowych 🙂
Składniki:
Sposób przyrządzania:
Kotlety gotujemy zgodnie z instrukcja na opakowaniu w bulionie warzywnym. W międzyczasie solimy jajko i dodajemy jedna łyżkę stołową octu korzennego (może być inny) i następnie ubijamy. Do bułki tartej dodajemy mąkę (ja na 4 łyżki bułki dodaje 1 mąki, ale jak kto lubi:) ) 1 lub 2 łyżeczki (te małe 😉 ) glukozy (najlepiej samemu odkryć właściwą ilość, żeby nie było za słodkie) następnie czosnek, imbir, zioła, i pieprz (proporcje takie, aby dało się wyczuć wyraźnie każdy z tych składników:) ).
Po ugotowaniu kotlety odsączamy, obtaczamy w jajku a następnie w bułce tartej i smażymy na oliwie do zbrązowienia… Polecam eksperymenty z proporcjami składników, gdyż po ich właściwym dobraniu kotlety te smakują nawet mięsożercom 🙂
Nadesłał/a: verufer
Nie ma jeszcze komentarzy
Dodaj komentarz
Musisz się zalogować, aby móc dodać komentarz.