Podziel się!Share on Facebook0Pin on Pinterest0Tweet about this on TwitterShare on Google+0Print this pageEmail this to someone


Składniki:

  • oliwa z oliwek
  • 1 siekana cebula
  • pół główki białej kapusty pokrojonej w kostkę
  • 2-3 marchewki w plastry
  • 1 cukinia w plasterki
  • 4 małe ziemniaki pokrojone w kostkę
  • 250g pieczarek
  • 6-7 pomidorów
  • ok. 450ml rosołu warzywnego
  • przyprawy

    Sposób przygotowania:

    Podgrzej oliwę w garnku, dodaj cebulę i kapustę i obsmażaj około 5min. Potem dodaj marchewkę, seler, cukinie, ziemniaki i pieczarki i obsmaż przez następne 5min. Dodaj do tego pomidory, rosół warzywny(albo wodę z oliwa), bazylie, czosnek, sol, pieprz i ostrą paprykę.


    Nadesłał/a: Vee