Podziel się!Share on Facebook0Pin on Pinterest0Tweet about this on TwitterShare on Google+0Print this pageEmail this to someone

Pasta jest pycha i łatwa do zrobienia. Przepis z magazynu Vege. ; )


Składniki:

  • szklanka łuskanego słonecznika (ja dałam całe opakowanie, to chyba szklanka)
  • nieduży pęczek szczypiorku
  • oliwa (ok. łyżki)
  • sól
  • woda

    Sposób przygotowania:

    Słonecznik zalewamy wodą i moczymy przez kilka godzin. Następnie łączymy go z oliwią i rozdrabniamy blenderem (lub zwykłym mikserem, z tym że zostają kawałeczki słonecznika), dolewając wody (najlepiej tej z moczenia słonecznika) i miksując do konsystencji pasty. Doprawiamy solą i dorzucamy posiekany szczypiorek. Podajemy z pieczywem, warzywami.
    Smacznego! 🙂


    Nadesłał/a: Wege-mewka