Podziel się!Share on Facebook0Pin on Pinterest0Tweet about this on TwitterShare on Google+0Print this pageEmail this to someone


Składniki:

  • szklanka mąki
  • pół opakowania wegańskiej margaryny
  • 3 łyżki cukru pudru
  • szczypta proszku do pieczenia
  • budyń waniliowy
  • mleko sojowe
  • owoce wg. uznania

    Przygotowanie:

    Mąkę, proszek do pieczenia i cukier wsypać do misy. Dodać margarynę i posiekać nożem. Wyrabiać ciasto (jeśli okaże się za suche dodawać ew. odrobinę wody) i odstawić do lodówki.
    Po 30 minutach wyjąć i wyklejać ciasto na wysmarowanej tłuszczem foremce. Piec w piekarniku w temp. 180 stopni aż ciasto się zarumieni (około pół godziny).

    Przygotować owoce: pomarańcze podzielone na cząstki, kiwi pokrojone w plasterki, winogrona pokrojone na połówki.

    Zagotować budyń waniliowy wg. przepisu na opakowaniu. Na ciepłe (nie gorące) ciasto wykładać lekko przestudzony budyń i natychmiast udekorować owocami.

    Po przestudzeniu wstawić do lodówki.




    Nadesłał/a: Wegetarianie.pl