Tarta z budyniem i owocami
Składniki:
Przygotowanie:
Mąkę, proszek do pieczenia i cukier wsypać do misy. Dodać margarynę i posiekać nożem. Wyrabiać ciasto (jeśli okaże się za suche dodawać ew. odrobinę wody) i odstawić do lodówki.
Po 30 minutach wyjąć i wyklejać ciasto na wysmarowanej tłuszczem foremce. Piec w piekarniku w temp. 180 stopni aż ciasto się zarumieni (około pół godziny).
Przygotować owoce: pomarańcze podzielone na cząstki, kiwi pokrojone w plasterki, winogrona pokrojone na połówki.
Zagotować budyń waniliowy wg. przepisu na opakowaniu. Na ciepłe (nie gorące) ciasto wykładać lekko przestudzony budyń i natychmiast udekorować owocami.
Po przestudzeniu wstawić do lodówki.
Nadesłał/a: Wegetarianie.pl
Nie ma jeszcze komentarzy
Dodaj komentarz
Musisz się zalogować, aby móc dodać komentarz.