Podziel się!Share on Facebook0Pin on Pinterest0Tweet about this on TwitterShare on Google+0Print this pageEmail this to someone

Bardzo smaczny, a przede wszystkim niezawierający żadnych konserwantów kisiel. Nadaje się nawet dla bardzo małych dzieci.


Składniki:

  • owoce (maliny, porzeczki, jagody lub jabłka)
  • 3 szklanki wody
  • 10dkg cukru
  • mąka ziemniaczana

    Sposób przygotowania:

    Zagotować 2 szklanki wody z 10 dkg cukru dodając owoce. Gotować, aż owoce się rozgotują. Jeśli robimy kisiel jabłkowy, owoc musimy obrać ze skóry i zetrzeć na tarce do jarzyn na grubych oczkach. Jedną szklankę zimnej wody dobrze wymieszać z 3 łyżkami mąki ziemniaczanej. Wlać do gotującego się roztworu szybko mieszając. Gotować. Można podawać ze świeżymi owocami, sokami, (bitą śmietaną-wegetariańską lub wegańską) , różnorodnymi polewami.
    Smacznego 🙂