Naturalny kisiel owocowy
Bardzo smaczny, a przede wszystkim niezawierający żadnych konserwantów kisiel. Nadaje się nawet dla bardzo małych dzieci.
Składniki:
Sposób przygotowania:
Zagotować 2 szklanki wody z 10 dkg cukru dodając owoce. Gotować, aż owoce się rozgotują. Jeśli robimy kisiel jabłkowy, owoc musimy obrać ze skóry i zetrzeć na tarce do jarzyn na grubych oczkach. Jedną szklankę zimnej wody dobrze wymieszać z 3 łyżkami mąki ziemniaczanej. Wlać do gotującego się roztworu szybko mieszając. Gotować. Można podawać ze świeżymi owocami, sokami, (bitą śmietaną-wegetariańską lub wegańską) , różnorodnymi polewami.
Smacznego 🙂
Nie ma jeszcze komentarzy
Dodaj komentarz
Musisz się zalogować, aby móc dodać komentarz.