Wyborna Zupa Pomidorowa
Składniki:
Sposób przygotowania:
Jarzyny obrać, wrzucić do wrzątku z zielem angielskiem, pieprzem i liściem laurowym. Pół cebuli obrać i przypiec na palniku. Wrzucić do wywaru. Gotować 40 minut, wyjąć jarzyny. Pomidory sparzyć, obrać ze skórki, posiekać. Wymieszać z pokrojoną drugą połową cebuli i wyciśniętym czosnkiem, bazylią oraz oliwą. Podsmażyć, wrzucić do wywaru. Dodać przecier pomidorowy. Zmiksować z jedną ugotowaną marchewkę, doprawić pieprzem, solą, sosem sojowym i odrobiną chili.
Zupę wlać do miseczek, posypać parmezanem, dodać łyżkę jogurtu naturalnego. Udekorować listkiem bazylii.
Można podawać z ryżerm lub makaronem.
Nadesłał/a: wiosenna
Nie ma jeszcze komentarzy
Dodaj komentarz
Musisz się zalogować, aby móc dodać komentarz.