Podziel się!Share on Facebook0Pin on Pinterest0Tweet about this on TwitterShare on Google+0Print this pageEmail this to someone


Składniki:
– 2 lub 3 banany
– 0,5 szklanki oleju
– 0,5 szklanki cukru
– łyżeczka olejku waniliowego
– szklanka mąki
– łyżeczka sody
– po 1 szklance wiórków kokosowych i płatków owsianych
– migdały (raczej siekane, choć mielone też mogą być)

Przygotowanie:
Rozgniatamy banany, dodajemy olej, cukier i olejek waniliowy. Wdychając upojny zapach miksujemy na papkę. Dodajemy mąkę i sodę, mieszamy. Teraz – wiórki i płatki. Mieszamy dokładnie. Na koniec migdały, choć nie są niezbędnę (przydają się, kiedy ciasto jest za luźne).
Ciasteczka nakładamy na blachę łyżką stołową lub łyżeczką do herbaty – zależnie od rozmiaru ciasteczek. Nie powinny się rozpływać! Masa musi być gęsta!
Pieczemy w temperaturze 180 stopni. Tylko ostrożnie – lubią się przypalać!

Smacznego 🙂