Ciasteczka bananowe
Składniki:
– 2 lub 3 banany
– 0,5 szklanki oleju
– 0,5 szklanki cukru
– łyżeczka olejku waniliowego
– szklanka mąki
– łyżeczka sody
– po 1 szklance wiórków kokosowych i płatków owsianych
– migdały (raczej siekane, choć mielone też mogą być)
Przygotowanie:
Rozgniatamy banany, dodajemy olej, cukier i olejek waniliowy. Wdychając upojny zapach miksujemy na papkę. Dodajemy mąkę i sodę, mieszamy. Teraz – wiórki i płatki. Mieszamy dokładnie. Na koniec migdały, choć nie są niezbędnę (przydają się, kiedy ciasto jest za luźne).
Ciasteczka nakładamy na blachę łyżką stołową lub łyżeczką do herbaty – zależnie od rozmiaru ciasteczek. Nie powinny się rozpływać! Masa musi być gęsta!
Pieczemy w temperaturze 180 stopni. Tylko ostrożnie – lubią się przypalać!
Smacznego 🙂
1 komentarz
Dodaj komentarz
Musisz się zalogować, aby móc dodać komentarz.
wyśmienitość smakowita:)
dziękuje za pyszny przepis, teraz po całym mieszkaniu roznoszą się kuszącccccceeee wonie ciasteczek:) wyszły mi mega słodkie ciasteczka i radzę dać trochę mniej cukru, bo banany są naturalnie słodkie:)
pozdrawiammmm i idę pałaszować;>