Podziel się!Share on Facebook0Pin on Pinterest0Tweet about this on TwitterShare on Google+0Print this pageEmail this to someone


Składniki: (na 4 porcje)
– szklanka ryżu (ok. 20 dag)
– mała cukinia
– 1-2 cebule, 3-4 ząbki czosnku
– 1-2 papryki
– 20 dag pieczarek
– 4 pomidory
– 2 szklanki bulionu (z proszku)
– 2 łyżki oliwy/oleju, sól, pieprz, listek laur., ew. kurkuma, jeśli lubicie żółty ryżyk

Wykonanie:
1) Cebulę posiekać, czosnek zmiażdżyć, razem podsmażyć, dodać resztę warzyw.
2) Wsypać ryż i kurkumę, chwilę smażyć
3) Zalać bulionem, dusić na średnim ogniu 20 minut, aż płyn wyparuje.
4) Przyprawić i podawać.
Smacznego!!!!


Nadesłał/a: Maze