Podziel się!Share on Facebook0Pin on Pinterest0Tweet about this on TwitterShare on Google+0Print this pageEmail this to someone


– 20 dag biszkoptów
– 0,5 kg jabłek
– niecałe 5 łyżek cukru (w zależności od upodobań – ja radzę dodać mniej)
– pół małego opakowania cukru waniliowego
– 2 białka
– sok z cytryny

Tortownicę (małą) wyłożyć biszkoptami, tak aby nie było wolnych przestrzeni. Jabłka pokroić w plastry, włożyć z niecałym cukrem i cukrem waniliowym do rondla i dusić 5 minut. Lekko ostudzone nałożyć na biszkopty. Białka ubić na sztywną pianę, dodać trochę cukru, sok z cytryny, wymieszać, nałożyć na jabłka. Wstawić do letniego piekarnika i piec, aż piana nabierze koloru jasnozłotego. Przestudzić. Trzymać w lodówce, choć niekoniecznie.


Nadesłał/a: luka