Podziel się!Share on Facebook0Pin on Pinterest0Tweet about this on TwitterShare on Google+0Print this pageEmail this to someone


Składniki:

  • warzywa świeże lub mrożone – pokrojone w kosteczke (3 marchewki, por, seler, ziemniaki, korzeń pietruszki)
  • 30% przecier pomidorowy
  • 1 mała cebula pokrojona w kostkę
  • 4 ziela angielskie, liść laurowy
  • sól, pieprz, maggi
  • 1/3 szklanki mąki, jeden świeży pomidor

    Sposób przyrządzania:

    Do garnka z wodą wrzucić mrożone lub świeże warzywa. Dodać liść laurowy i ziele angielskie. Gotować warzywa do miękkości. Podsmażoną na patelni cebulę wrzucić do garnka. Dodać przecier pomidorowy. Gotować 2-3 min. Dodać 1/3 szklanki mąki wymieszaną z 1/2 szkalnki wody. Dodać odrobinę pieprzu i soli. Dodać maggi. Na konieć pokroić w kostkę świeżego pomidora i wrzucić do zupy. Gotowe. Smacznego 😉


    Nadesłał/a: waszakicia