Podziel się!Share on Facebook0Pin on Pinterest0Tweet about this on TwitterShare on Google+0Print this pageEmail this to someone

Pyszne z ryżem lub kuskusem


Składniki:

  • duży brokuł
  • czerwona papryczka chili

  • czarne oliwki
  • ok. 20 dag naturalnego tofu (miękkiego)
  • przecier pomidorowy
  • masło
  • curry, garam masala, pieprz, sol

    Sposób przyrządzania:

    W dużym garnku rozgrzewamy masło, następnie prażymy na nim curry i garam masalę (ilość zależy od indywidualnych upodobań). Po chwili wrzucamy pokrojony na rożyczki i umyty brokuł, mieszamy, podlewamy lekko wodą. Przykrywamy garnek i dusimy okolo 10 minut.
    Czyścimy paprykę i kroimy ją w drobniutką kostkę, dodajemy do garnka.
    Kroimy tofu w drobną kostkę. Odlewamy wodę z garnka do szklanki, w tej wodzie mieszamy parę łyżek przecieru pomidorowego. Dodajemy tofu i sos oraz resztę przypraw, znow dusimy.
    Na samym końcu dodajemy przepołowione czarne oliwki. Mieszamy i jemy :).