Conchiglioni nadziewane pieczarkami
Składniki:
Sposób przyrządzania:
Starannie ( i proszę nie puszukiwać) umyte i osuszone pieczarki pokroić na cienkie plasterki. Czosnek obrać, drobno posiekać i zarumienić na rozgrzanej oliwie. Wrzucić pieczarki i mieszając, smażyć, aż będą miekkie, po czym przyprawić je do smaku solą, pieprzem i wymieszać z natką pietruszki.
Makaron ugotować al dente w dużej ilości wrzącej osolonej wody. Następnie odcedzić, przepłukać zimną wodą i znowu starannie odcedzić.
Napełnić wgłębienia makaronowych muszelek przygotowanym farszem i ułożyć w żaroodpornym naczyniu posmarowanym oliwą. Posypać parmezanem i skropić oliwą.
Następnie wstawić potrawę do piekarnika nagrzanego do 180 stop C i zapiec.
Informacja dla grubasów 😉 -> 100 g- 120 kcal
Smacznego !!!! i nie przejedźcie się za nadto 🙂
Nadesłał/a: Olla
Nie ma jeszcze komentarzy
Dodaj komentarz
Musisz się zalogować, aby móc dodać komentarz.