Podziel się!Share on Facebook0Pin on Pinterest0Tweet about this on TwitterShare on Google+0Print this pageEmail this to someone


Składniki (porcja dla dwóch osób):

  • 2 banany
  • 10 winogronek
  • garść migdałów
  • trzy garście rodzynek
  • 2 łyżki miodu płynnego (jeśli go nie jadasz to proponuje miód sztuczny ale wtedy tylko 1 łyżkę)
  • łyżka syropu z pigwy
  • cynamon
  • cukier waniliowy

    Sposób przyrządzania:

    Banany pokrój w talarki i wrzuć do miski. Dodaj umyte winogrona. Rodzynki i migdały sparz w gorącej wodzie. Migdały najlepiej obrać ze skórki jednak nie jest to konieczne, kiedy to zrobisz wrzuć je do miski razem z rodzynkami. Dodaj miód i syrop z pigwy. Posyp łyżeczką cynamonu i dwiema łyżeczkami cukru waniliowego. Wymieszaj składniki bardzo dokładnie. Smacznego – niebo w gębie!

    Uwagi:
    Jeśli chodzi o syrop z pigwy, to łatwo go zrobic domowym sposobem. Pokrój pigwę w plasteki, wymieszaj ze sporą ilościa cukru i zamknij na noc w słoiczku. Następnego dnia utworzy się syropek, z którego odlej łyżkę i dodaj do sałatki.


    Nadesłał/a: waszakicia