Podziel się!Share on Facebook0Pin on Pinterest0Tweet about this on TwitterShare on Google+0Print this pageEmail this to someone


Składniki:

  • Ok. 1,5 szklanki surowej soczewicy
  • 7 dużych pieczarek
  • 2 małe pomidory
  • 1 duża cebula
  • Olej
  • Woda
  • 1 słoiczek przecieru pomidorowego
  • Mieszanka przypraw:
    -1 łyżeczka soli
    -1 łyżeczka kminku
    -1 łyżeczka pieprzu białego
    -1 łyżeczka pieprzu ziołowego
    -1 łyżeczka majeranku
    -1 łyżeczka słodkiej papryki

    Sposób przyrządzania:

    W wodzie gotujemy soczewicę.
    Pieczarki kroimy w średniej grubości plastry.
    Cebulę kroimy w pół-plastry.
    Pomidory kroimy w kostkę.
    Przyprawy mieszamy ze sobą.
    Na patelni rozgrzewamy olej i wrzucamy cebulę.
    Smażymy przez chwilę i wrzucamy pieczarki.
    Posypujemy lekko przyprawami.
    Dodajemy pomidory i przecier pomidorowy i znów dodajemy trochę przypraw.
    Wlewamy na patelnię trochę wywaru z soczewicy.
    Dusimy.
    Ugotowaną soczewicę dodajemy na patelnię. Mieszamy.
    Gotowe.


    Nadesłał/a: waszakicia