Soczewica z pieczarkami
Składniki:
-1 łyżeczka soli
-1 łyżeczka kminku
-1 łyżeczka pieprzu białego
-1 łyżeczka pieprzu ziołowego
-1 łyżeczka majeranku
-1 łyżeczka słodkiej papryki
Sposób przyrządzania:
W wodzie gotujemy soczewicę.
Pieczarki kroimy w średniej grubości plastry.
Cebulę kroimy w pół-plastry.
Pomidory kroimy w kostkę.
Przyprawy mieszamy ze sobą.
Na patelni rozgrzewamy olej i wrzucamy cebulę.
Smażymy przez chwilę i wrzucamy pieczarki.
Posypujemy lekko przyprawami.
Dodajemy pomidory i przecier pomidorowy i znów dodajemy trochę przypraw.
Wlewamy na patelnię trochę wywaru z soczewicy.
Dusimy.
Ugotowaną soczewicę dodajemy na patelnię. Mieszamy.
Gotowe.
Nadesłał/a: waszakicia
2 komentarze
Dodaj komentarz
Musisz się zalogować, aby móc dodać komentarz.
Super!
Bardzo dobra potrawa. Tylko musiałem dać trochę mniej ostrych przypraw niż w przepisie, bo nie lubię zbyt ostrych potraw.
mniam 🙂
Zrobiłam to danie dzisiaj na obiad. Jest proste do przygotowania i smaczne!