Podziel się!Share on Facebook0Pin on Pinterest0Tweet about this on TwitterShare on Google+0Print this pageEmail this to someone


Składniki:

  • 2 szklanki ryżu białego
  • Woda
  • Olej
  • Sól
  • Puszka pomidorów w soku
  • Puszka czerwonej fasoli
  • 1 mała marchewka
  • Dwie garście mrożonych jarzyn (najlepiej mrożone warzywa do zupy jarzynowej firmy Hortex, bo są odpowiedniej wielkości)

    Sposób przyrządzania:

    Ryż gotujemy w osolonej wodzie.
    Gdy ryż będzie już prawie dobry, na patelni rozgrzewamy olej i wrzucamy mrożone warzywa razem ze startą na tarce marchewką. Dolewamy pół szklanki wody i dusimy. Kiedy warzywa zmiękną wrzucamy pomidory razem z sosem a następnie fasolę odsączoną z sosu. Wszystko mieszamy i wrzucamy odcedzony ryż. Przyprawiamy solą i gotowe. Bardzo kolorowe i pyszne 😉


    Nadesłał/a: waszakicia