Podziel się!Share on Facebook0Pin on Pinterest0Tweet about this on TwitterShare on Google+0Print this pageEmail this to someone

kuchnia chorwacka


Składniki:

  • 1 kg kabaczków
  • 40 dag pomidorów
  • 4 ząbki zosnku
  • 1 szklanka oliwy lub oleju sojowego
  • 1 pęczek natki pietruszki
  • sól, pieprz

    Sposób przyrządzania:

    Umyte kabaczki pokroić w kostki o boku 2 cm. Pomidory sparzyć, obrać, pokroić na plasterki. Kabaczki włożyć do rondla, przykryć pomidorami, przyprawić roztartym z solą czosnkiem i pieprzem. Posypać natką pietruszki i polać oliwą/ olejem. Gotować na małym ogniu w przykrytym rondlu. Od czasu do czasu potrząsać (nie mieszać łyżką!). Jeść na zimno lub ciepło z chlebem lub ziemniakami z wody.


    Nadesłał/a: MaryJane