Podziel się!Share on Facebook0Pin on Pinterest0Tweet about this on TwitterShare on Google+0Print this pageEmail this to someone


Składniki:

na jedną porcję:

  • 1 woreczek kaszy gryczanej
  • kilka liści sałaty
  • 4 rzodkiewki
  • 1 mały pomidor
  • 1/2 papryki
  • 1 mały ogórek
  • opcjonalnie: kalarepa, oliwki, kapary
  • 100 g tofu
  • 1 łyżka octu jabłkowego
  • 2 łyżki oliwy
  • 1 łyżka masła
  • pieprz
  • sól
  • sos sojowy
  • miód
  • curry

    Sposób przygotowania:

    Kaszę po prostu ugotować.
    Warzywa posiekać. Wymieszać ocet jabłkowy z odrobiną soli, pieprzu i miodu, odstawić na kilka minut, dolać oliwę i wymieszać z warzywami. Tofu pokroić w kosteczkę, doprawić sosem sojowym, pieprzem, curry. Podsmażyć. Na talerz wyłożyć warzywa, nałożyć na nie kaszę, dodać do kaszy masło, na wszystko wysypać tofu.
    Zamiast tofu można dodać ser feta.
    Warzywa wedle uznania. 🙂