Roślinna alternatywa dla serów żółtych
Firma Polsoja poszerzyła swoją ofertę o nowe produkty – vege plastry, które są dostępne w trzech smakach: Goudy, Emmentalera i Cheddara. Vege plastry są produktami w 100% roślinnymi i stanowią doskonałą alternatywę dla tradycyjnych serów żółtych.
Produkty są odpowiednie dla osób będących na diecie wegańskiej, wegetariańskiej, a także bezlaktozowej i bezglutenowej. Vege plastry mają niższą niż tradycyjne sery żółte wartość kaloryczną i są pozbawione cholesterolu.
Vege plastry o smaku Goudy charakteryzują się łagodnym smakiem i lekko śmietankowym aromatem. Z kolei vege plastry o smaku Cheddara mają ostry smak z wyczuwalnym aromatem orzechów włoskich. Dla amatorów lekko ostrych, słodko-orzechowych serów, odpowiednie będą vege plastry o smaku Emmentalera.
Vege plastry Polsoi znakomicie sprawdzają się na kanapkach, w sałatkach, a także jako przystawki.
Waga opakowania: 100 gram.
Nadesłał/a: Wegetarianie.pl
Nie ma jeszcze komentarzy
Dodaj komentarz
Musisz się zalogować, aby móc dodać komentarz.