Pasta z awokado
Składniki:
Przygotowanie:
Awokado przekroić, wyciągnąć pestkę i wydrążyć miąższ, rozdrobnić go widelcem, doprawić sokiem, solą i pieprzem. Pomidor sparzyć, wydrążyć pestki, obrać ze skórki i pokroić w kosteczkę. Razem ze szczypiuorkiem dodać do awokado wymieszać i spożywać 🙂
Ja zimą zamiast szczypiorka dodaję cebulę, a ponad to można doprawić czosnkiem, kolendrą, pieprzem cayenne.
2 komentarze
Dodaj komentarz
Musisz się zalogować, aby móc dodać komentarz.
omega-3
ja czasami jem chleb z pokrojonym w plasterki awokado, bez niczego nawet soli , tez jest pyszne
a omega-3 jest tez w oleju z orzechow wloskich
ale przepis ciekawy….
godne wyprobowania C:
musze sprobowac, avocado to swietne zrodlo kwasow tluszczowych omega-3, a brzmi pysznie! 😀