Podziel się!Share on Facebook0Pin on Pinterest0Tweet about this on TwitterShare on Google+0Print this pageEmail this to someone

18 kwietnia 2018 premierę ma nowa książka Karoliny i Macieja Szaciłło, tym razem poświęcona surowej diecie. Dzięki informacjom zawartym w książce oczyścisz swój organizm po ciężkim jesienno-zimowym menu i dostarczysz sobie niezbędnych składników odżywczych na wiosnę. Autorzy proponują 20-dniowe witariańskie menu – śniadania, obiady, kolacje oraz desery. Przepisy są łatwe do wykonania – oparte na surowych, łatwo dostępnych składnikach oraz zdrowe – dostarczają organizmowi bomby witaminowej, mineralnej i całej gamy antyoksydantów.

W książce Dieta Raw Food znajdziesz:

– 20-dniowe witariańskie menu

– 80 autorskich przepisów na „surowe” śniadania, obiady, kolacje oraz desery

– Kompleksowy plan oczyszczania organizmu

– Wskazówki, jak przygotować do „surowej” odnowy swoje ciało, spiżarnię oraz kuchnię

– Proste techniki medytacji, ćwiczenia oddechowe, wspomagające oczyszczanie zabiegi olejowe oraz kąpiele

Karolina i Maciej Szaciłło – eksperci od zdrowego żywienia oraz ekologicznego trybu życia. Prowadzą kursy, szkolenia oraz warsztaty zdrowego gotowania i medytacji. Maciej gotuje w lubianych programach telewizyjnych. Autorzy poradników dietetycznych, m.in.  Jedzenie, które leczyZdrowa tarczyca (Wydawnictwo Zwierciadło).

Założenia Diety raw food powstały już w latach 30. XX w. w Stanach Zjednoczonych. Jednak prawdziwy „raw food’owy” boom przypadł na końcówkę XX w. Ludzie dostrzegli zalety prostego naturalnego jedzenia, które nie jest mrożone, ani też poddane procesowi obróbki termicznej powyżej 47°C. Moda na raw food opanowała cały świat. Dotarła również do Polski. Wiele osób, chcąc zastosować dietę raw food, sądzi, że opiera się ona wyłącznie na sałatkach i owocowo-warzywnych koktajlach. To dla nich przygotowaliśmy 80 przepisów na „surowe” śniadania, obiady, kolacje, desery, a nawet pieczywo.
Nie jest to model długoterminowego odżywiania dla każdego, ale doskonały sposób na oczyszczenie organizmu ciepłą wiosną lub latem…
– Karolina i Maciej Szaciłło